Vand-bestyrelser næsten på plads

Artikel fra Djurslandsposten 23.01.2018.  Tekst Lone Bolther Rubin. Foto: Pressefoto

Politikerne har udpeget deres repræsentanter. Nu skal kunderne udpege deres kandidater til bestyrelserne i vandselskaberne Syddjurs Spildevand og AquaDjurs

De nytiltrådte kommunalbestyrelser for Syddjurs og Norddjurs Kommuner har valgt, hvem der skal repræsentere dem i vandselskaberne efter forårets generalforsamlinger.
I Syddjurs Spildevand fortsætter Jan Kjær Madsen (B) som formand, og de øvrige, som byrådet har udpeget er: Torben Therkelsen (V), Anders Peter Arthur Rasmussen (A), Kristian Herget (F) og Kenneth Degnbol (Å). Medarbejderne har valgt Lilian P. Kloster og Martin Damgaard som deres repræsentanter i bestyrelsen.

                                                      

Den kommende formand i Syddjurs Spildevand, Jan Kjær Madsen


Kommunalbestyrelsen i Norddjurs har også valgt fem repræsentanter til AquaDjurs. Ny formand bliver Bente Hedegaard (A), og de øvrige fire bestyrelsesmedlemmer er Kasper Bjerregaard (V), Steen Jensen (O), Benny Hammer (C) og Ulf Harbo (Ø). AquaDjurs har ikke valgt medarbejderrepræsentanter endnu.

 

Bente Hedegaard er ny formand for AquaDjurs

Kunderne skal også vælge to repræsentanter
Skulle man have lyst til at sidde i bestyrelse med de pågældende, så er det lige nu muligt at stille op som repræsentant for kunderne. Som forbrugervalgt har man nøjagtig samme indflydelse og ansvar, som de politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer. Valgperioden er fire år i Syddjurs Spildevand, mens AquaDjurs har valgt at indføre forskudte valg, så her er valgperioden denne gang tre år.
Bestyrelsesarbejdet åbner op for et politisk netværk og giver en indsigt i de politiske processer på miljøområdet og den økonomi, der hersker i en kommunalt ejet, nøje reguleret virksomhed. Desuden får man indflydelse på, hvordan investeringer i kloakker og spildevandsrensning skal prioriteres.
Både Syddjurs Spildevand og AquaDjurs har et budget på cirka 70 mio. kroner og mere end 20 medarbejdere.

Spændende bestyrelsesarbejde
Bjarne Bøhl Pedersen, der er driftschef i Boligselskabet B45, valgte at stille op som kunderepræsentant i AquaDjurs for fire år siden. Det har han ikke fortrudt.
"Det var en fantastisk mulighed for, at man endelig som forbruger kunne få indflydelse på den strategiske udvikling. Det har været en spændende periode, og jeg synes også, at jeg har været med til at præge udviklingen. Jeg er især stolt af at have været med til at sikre en langsigtet økonomisk strategi, som har gjort det muligt at sætte taksterne ned til et stabilt og erhvervsvenligt niveau i mange år frem," siger han.

Alle kan stille op
Alle personer over 18 år kan stille op til valget. Kandidaterne skal blot have ti kunder til at skrive under på en stillerliste og udfylde et kandidatskema. Begge dele kan downloades fra selskabernes hjemmesider.
Fristen for at stille op er 17. februar. Der skal vælges to bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter til hver bestyrelse. Er der mere end to kandidater, bliver der valg via internettet fra 5.-18. marts.
Billedtekst: De to kommende formænd, Jan Kjær Madsen i Syddjurs Spildevand og som helt ny formand Bente Hedegaard i AquaDjurs.

FAKTA:
• Læs mere om bestyrelsesarbejdet, reglerne for opstilling af kandidater og valg på www.aquadjurs.dk og www.syddjursspildevand.dk
• AquaDjurs holder møde for interesserede kandidater den 29. januar kl. 16.30 på Fornæs Renseanlæg
• Syddjurs Spildevand A/S håndterer og renser spildevand i Syddjurs Kommune.
• AquaDjurs A/S håndterer og renser spildevand i Norddjurs Kommune og er desuden en del af Vandsam, der leverer rent vand til omkring 4.000 kunder i den vestlige del af Norddjurs Kommune.